Hatlı M Plaka Fiyatları Ne Kadar Oldu? 2024

 Hatlı M Plaka Fiyatları Ne Kadar Oldu? 2024
Okunuyor Hatlı M Plaka Fiyatları Ne Kadar Oldu? 2024

M plaka fiyatları merak edilmekte olup, hatlı M plaka satın almak günümüzde karlı görülen yatırım araçlarından biridir. Ticari anlamda yolcu taşıyabilmek için minibüs, otobüs, dolmuş gibi toplu taşıma araçları M plaka almaktadır. M plaka, şahsi olarak değil de tamamiyle ticari amaçla kullanılmak üzere araçlara verilen, denetimi ise UKOME tarafından sağlanmakta olan plaka türleridir.

M plaka fiyatları; Araçlı mı araçsız mı satıldığı, araçlı ise aracın marka modeli, hat, yolcu popülasyonu v.b. unsurlara göre değişkenlik göstermektedir. Genel itibariyle aracın aylık sağladığı getiriye göre plakanın fiyatı da belirlenmiş oluyor. Mesela 30.000 TL aylık kazanç sağlayan M plaka araçlar 3 milyon TL gibi rakamlara satılmakta iken 50.000 TL getirisi olan araçların fiyatları 5 milyon TL’yi bulabiliyor.

Ticari plakalar sahibinden satılabildiği gibi belediyelerin zaman zaman yaptığı ihaleler ile de satılmaktadır ve ihalelerle yapılan satın alımlar bireysel satın alımlara nazaran daha karlı olmaktadır.

M plaka fiyatları ne kadar?

M plaka fiyatları 2024 yılında 1 milyon TL sevilesinden başlamaktadır ve bu bağlamda tavan olarak belirtilebilecek bir fiyat bulunmamaktadır çünkü her hattın değeri diğerine göre farklılıklar göstermektedir.

2020 yılında satılık M plaka araçların ortalama fiyat değeri 400.000 TL seviyesinde iken 2021 yılında da M plaka araçların ortalama fiyatı 750.000 TL seviyesine ve 2022 yılında 1 milyon TL seviyesine bir anda yükselmiştir. Bunda korona virüsünün ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerinin ve dolayısıyla meydana gelen enflasyonist ortamın büyük bir etkisi bulunmaktadır. Öte yandan 2023 yılında ortalama M plaka araç fiyatı 2 milyon TL’yi bulmuş, 2024 yılında ise ortalama fiyatlar 3.000.000 TL seviyesine çıkmış durumdadır. Bu bağlamda fiyatlar katlanarak devam etmekte olup 2025 yılında da değerlerinde en az 1 milyon TL seviyesinde artış yaşanması beklenmektedir.

Bu arada son zamanlarda plakaya yatırım yapmak isteyenlerin İzmir’e genel anlamda daha çok ilgi gösterdiğini söyleyebiliriz. Fiyatların İzmir’de oldukça değişken olduğunu, uygun fiyata da, yüksek fiyata da plakaların bulunduğunu belirtmek gerekiyor. Genel itibariyle Bornova, Karşıyaka, Yeşilyurt, Gaziemir hatlarında fiyatlar daha yüksek iken Buca, Özdere gibi bölgelerde daha makul fiyatlardan bulunabiliyor.

Böylece hatlı M plaka fiyatlarına ve diğer unsurlara yer vermiş olduk. Sormak istediğiniz bir soru var ise yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Yorum Yap