Conta Yanması Conta Değişimi Fiyatları 2023

 Conta Yanması Conta Değişimi Fiyatları 2023
Okunuyor Conta Yanması Conta Değişimi Fiyatları 2023

Conta yanması masrafı ve conta değişimi fiyatlarının ne kadar olduğu merak edilen bir konu olup, piyasada fiyatların sürekli olarak değişkenlik gösteriyor olması nedeniyle conta yanması ve conta değişimi 2023 fiyatlarını bilmek önem arz ediyor.

Conta yanması sürücülerin hiç mi hiç karşılaşmak istemediği arıza türlerinden biri olup, hem maliyet açısından hem de uğraştırıcı bir süreç olması açısından can sıkıcıdır. Conta yanması maliyetin kaçınılmaz hale gelmesine neden olmaktadır.

Conta araçlarda birbiriyle temas etmekte olan malzemelerde sızdırma açısından motorun en önemli parçası olup, sızdırmazlık görevini üstlenen plastik yapılı bir malzemedir. Dayanıklı bir malzeme olsa bile ömrü belirli sebeple bağlı olmak üzere kısa sürebilmektedir. Özellikle hararet meydana gelmesi ve çeşitli sebeplerden yanması ile işlevini yitirmesi söz konusu olabilir. Conta yakması masrafının 2023 yılında 20.000 TL ila 30.000 TL arasında değişkenlik gösterdiği, ancak üst model araçlarda rakamın 50.000 TL’leri dahi bulabildiğini belirtmek gerekmektedir.
Motor contasının yanıp yanmadığının kontrolü elle veya gözle tespit edilememekte olup, tam anlamıyla tespit edilmesi için motorun dindirilmesi gerekmektedir. Yine de Würth markasınca geliştirilen bir kimyasal kullanılarak sadece su deposu kapağı açılıp conta yanığı tespit edilebilir. İkinci el olarak araç satın alırken de motor conta testinin yapılması gerekir. Bu özel kimyasallar ile yapılan bir testtir ve yaklaşık beş dakikada tamamlanır. Maliyeti ise şu an 500 TL seviyesindedir.

Conta yanması belirtileri

Aracın conta yaktığını gösteren belirtilerden başlıcası su eksiltmesidir. Hararet artınca su deposunda yer alan su kaynama seviyesine çıkmakta ve araç sıklıkla su yakmaktadır. Contası yanan araba hararet yapmaya başlar. Motorda ciddi bir ısı artışı meydana gelir. Hararetin kademeli olarak artması motor aksanındaki parçaların işlevinin yitirilmesine sebep olur. Hararetin sınırı aşması halinde mutlaka aracın durdurulması ve müdahale edilmesi gerekir. Müdahalenin profesyonellerce yapılması tavsiye edilir.

Motor conta yanması masrafı 2022 yılında 20.000 TL seviyesinde iken bu yıl 25.000 TL seviyesindedir ve gelecek yıl 30.000 TL seviyesinde masrafının olması beklenmektedir. Böylece conta yanması ve conta değişimi fiyatlarına değinmiş olduk. Diğer pratik otomobil bilgileri için ana sayfamıza göz atarak daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

Yorum Yap